понеділок, 29 березня 2010 14:31

Терористок-смертниць в московському метро підготували за $20 тисяч

Автор: Фото: GZT
  Зарема Мужахоєва єдина смертница, затримана перед терактом
Зарема Мужахоєва єдина смертница, затримана перед терактом

Інтернет-видання GZT.ru написало про те, як терористи підготовлюють свідомість жінок, щоб вони стали смертницями, або "чорними вдовами".

Видання пише, що підготовка майбутніх смертниць проходить в умовах найсуворішої конспірації. Фінансово це не дуже витратна операція, хоча і вимагає істотної психологічної підготовки самогубці. Зазвичай рушійною силою камікадзе є помста за загиблих рідних і близьких.

Як правило, майбутню "живу бомбу" привозять до заздалегідь знятий приватний будинок або квартиру. Там смертницю "обробляють" психологи. Часто їм дають наркотичні або психотропні препарати, щоб зломити волю і добитися повного підпорядкування.

Найчастіше смертницями стають жінки, чиї родичі були вбиті під час бойових дій. За це їх прозвали "чорними вдовами". Наприклад, Амінат Нагаєва, яка влаштувала теракт у літаку Ту-134 в 2004 році, помстилася за загиблого брата.

Як правило, бойовики набирають у групу смертників знайомих між собою людей. Вони постійно разом, спілкуються, підтримують один одного. І коли приходить потрібний момент, не можуть "дати слабину". У ході психологічної обробки імітується похоронна процедура. Щоб людина побачила, з якими почестями вона буде похована.

Безпосередньо перед самою акцією здійснюється обряд очищення. Все це налаштовує людину на теракт-самогубство і психологічно заперечує шлях до відступу.

Підготовка смертника - складний процес зміни свідомості, кінцевим результатом якого є приведення його в такий стан, коли він сприймає навколишній світ як щось вороже, що заслуговує не лише презирства, але і знищення. І зробити це можеш ти один, в ім"я своїх товаришів по боротьбі, ти їх остання надія. Не хвилює, що подумають про тебе ці жалюгідні люди, що не входять в наше братерство. Завтра тебе всі зрозуміють і оцінять твій подвиг. А сьогодні залишається спорядити пояс з вибухівкою.

Не хвилює, що подумають про тебе ці жалюгідні люди

Тим часом, спецслужби відзначають, що використання терористів-смертників вельми ефективне. Подібні атаки забирають в чотири рази більше життів, ніж "традиційний" теракт (наприклад, закладений вибуховий пристрій). При цьому людей, які одержують поранення в результаті подібної атаки, в 26 разів більше, ніж поранених і контужених звичайним терактом.

Варто сказати, що теракт з використанням смертників відносно дешевий. Так, на думку російських спецслужб, вибух на станції метро "Автозаводська" в лютому 2004 року його організатором обійшовся у суму не більше $10 тис. Сюди входять витрати на квитки до Москви, кілька днів життя у столиці, винагорода організаторам теракту, які зустрічали і супроводжували смертника до місця атаки. Від $3 тис. до $5 тис. - сім"ї смертника. Втім, на цьому можуть і заощадити.

Судячи з усього, приблизно в таку ж суму обійшлася підготовка терористів і для останніх терактів в московському метро, пише GZT.

Зараз ви читаєте новину «Терористок-смертниць в московському метро підготували за $20 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути