понеділок, 29 березня 2010 08:29

У московському метро пролунала серія вибухів - понад 30 жертв

У московському метро пролунала серія вибухів - понад 30 жертв

У московському метро в понеділок вранці сталися два вибухи. Як повідомили ІТАР-ТАРС у правоохоронних органах столиці, в результаті першого вибуху у вагоні метро на станції "Луб"янка" загинули 22 людини і 11 постраждали.

Другий вибух прогримів на станції метро "Парк культури". За даними МНС, 12 чоловік загинули, 15 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У МНС Росії підтвердили дані про два вибухи. За даними відомства, вибух на "Луб"янці" відбувся у 07:56. Вибух стався у другому вагоні в потягу, що прямував у бік станції "Комсомольська".

Другий вибух прогримів на станції "Парк культури" о 8:40. За даними правоохоронних органів, 15 людей загинули, понад 20 постраждали. За даними чергового МНС РФ, число загиблих поки становить 12 осіб, ще сім отримали поранення.

Видання Life.ru повідомило про третій вибух у метрополітені - на станції "Проспект Миру". Проте в ГУВС Москви цю інформацію спростували.

На місце двох вибухів прибули оперативні групи МНС і рятувальники. За фактами двох вибухів у московському метро порушено кримінальну справу за статтею "тероризм".

За попередніми даними, два вибухи в метро здійснили терористи-смертники. Як повідомили "Інтерфаксу" у правоохоронних органах, на обох станціях вибуховий пристрій невстановленого зразку був приведений у дію терористом-смертником.

Станцію "Луб"янка" закрили для входу та виходу пасажирів, потяги не ходять від станції "Парк культури" до "Комсомольської".

Хроніка вибухів у московському метро

11 червня 1996 на Серпухівськой лінії московського метро на перегоні між станціями "Тульська" і "Нагатинська" було вчинено терористичний акт. У вагоні поїзда спрацював вибуховий пристрій. 4 людини загинули, 12 госпіталізовані.

1 січня 1998 на станції "Третьяковська" московського метрополітену стався вибух. Потужність вибухового пристою, який був у дамській сумочці, становила 150 грамів тротилу. Троє співробітників метрополітену госпіталізовані з пораненнями різної тяжкості.

5 лютого 2001 на станції метро "Білоруська" (кільцева) спрацював саморобний вибуховий пристрій потужністю близько 200 грамів тротилу. 20 осіб отримали поранення.

6 лютого 2004 в Москві на Замоскворецькій лінії на перегоні між станціями "Автозаводська" та "Павелецька" у другому вагоні поїзда стався вибух. У тунелі виникла пожежа, якій була присвоєна 5-а (вища) категорія.

Потужність вибухового пристрою становила від 4 до 5 кг в тротиловому еквіваленті. Внаслідок теракту 41 людина загинула, близько 250 - поранені. Всього з поїзда були евакуйовані понад 700 осіб.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «У московському метро пролунала серія вибухів - понад 30 жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути