четвер, 21 жовтня 2010 13:35

Слідчі і суддя навіть не вивчали справу "чорних трансплантологів" - юрист

Слідчі і суддя навіть не вивчали справу "чорних трансплантологів" - юрист
Вина жодного з лікарів, заарештованих у зв'язку з незаконними операціями із трансплантації, не підтверджена.

Про це в коментарі журналістам заявив адвокат одного з обвинувачених - анестезіолога Ярослава Романенка Андрій Осипов, передає кореспондент Gazeta.ua.

Він пояснив, що його підзахисного, а також завідувача відділенням трансплантації нирки В'ячеслава Закордонця і анастезіологів Петра Зайченка звинувачують у вербуванні донорів, перевезення їх до Азербайджану, де вони робили незаконні операції.

В Азербайджані законодавство дозволяє трансплантацію нирки від нерідного донора на безоплатній основі.

"Мій підзахисний дійсно працював в Азербайджані на початку 2009 року, однак не спілкувався з донорами, не вивчав історії хвороби пацієнтів. Правоохоронні органи Азербайджану до нього претензій не мають. Романенко консультував місцевих лікарів, брав участь у багатьох операціях, які не тільки трансплантаціях. Може, хтось і вербував пацієнтів, але це ніяким чином не стосується київських медиків з інституту Шалімова ", - сказав Осипов.

Він висловив упевненість, що департамент МВС по боротьбі з кіберзлочинністю та торгівлею людьми лобіював арешти і впливали на слідчих.

"Слідчі не вичитали матеріали справи. Незважаючи на це, лікарі знаходяться в СІЗО. Найсумніше в тому, що МВС об'єктивно не провівши слідчих дій дезінформувало і секретаріат президента, і президента України, і ЗМІ. На суді слідчі сиділи з порожніми очима, не розуміючи обставин справи. Суддя, яка заарештовувала наших лікарів, теж не вивчила матеріали справи ", - зазначив адвокат.

Осипов зробив висновок, що на сьогодні є пряма команда заарештовувати лікарів.

"Немає навіть натяку на об'єктивне розслідування справи. Ми зіткнулися з амбіціями одного з начальників департаменту МВС. Люди заарештовуються виходячи з приватних, а не державних інтересів", - уклав він.

Зараз ви читаєте новину «Слідчі і суддя навіть не вивчали справу "чорних трансплантологів" - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути