Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2010 08:55

"Чорних трансплантологів" з інституту Шалімова відправили в СІЗО

"Чорних трансплантологів" з інституту Шалімова відправили в СІЗО

Голосіївський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт трьох затриманих раніше лікарів Націнституту хірургії і трансплантології імені Шалімова. Про це пише "Газета по-Киевски".

"Хірурга Владислава Закордонця викликали до слідчого Юрія Балоня в Головне слідче управління Києва та вручили протокол затримання", - розповідає адвокат лікаря Ігор Іванов.

"Там було зазначено, що його звинувачують за ч. 2. ст. 149 КК "Торгівля людьми". Про яку торгівлю йдеться - мій клієнт поняття не має. У пресі була інформація, що на Закордонця могли поскаржитися якісь Ковач із Закарпаття (їх оперували в Шалімова, дядько віддав нирку племіннику, а потім у них виникли претензії до лікарів - ред.). Але нам ніяких Ковачів не показували", - розповів адвокат.

"Ми оскаржили затримання в суді, нам відмовили. А в п'ятницю суддя Голосіївського райсуду - Шевченко прийняла рішення відправити хірурга в ізолятор на два місяці. Прокурор не навів для цього ні єдиного аргументу", - говорить адвокат.

Як повідомляє видання, крім хірурга Закодонця, в рамках справи заарештовані двоє анестезіологів з клініки ім. Шалімова - Петро Зайченко та Ярослав Романенко.

Нагадаємо, МВС ще 5 серпня порушило кримінальну справу за статтею "Торгівля людьми", що передбачає позбавлення волі до 12 років. Лікарі нібито займалися вербуванням донорів, які бажають за винагороду в $ 10 тисяч віддати свою нирку для пересадки. Стверджується, що було зроблено більш ніж 400 операцій, на яких їх організатори та виконавці заробили на порядок більше, ніж донори. За інформацією ЗМІ, в одного з лікарів під час обшуку було знайдено 500 тис. доларів.

У Національному інституті хірургії та трансплантології ім.Шалімова (Київ) відкидають звинувачення у причетності до "чорної трансплантології".

Зараз ви читаєте новину «"Чорних трансплантологів" з інституту Шалімова відправили в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути