четвер, 05 серпня 2010 13:25

Розкрили групу чорних трансплантологів з провідної київської клініки

Розкрили групу чорних трансплантологів з провідної київської клініки

Українські правоохоронці припинили діяльність транснаціонального угруповання чорних трансплантологів, до складу якого входили українські хірурги з Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова.

Як заявив начальник департаменту з боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми МВС Юрій Кучер, департамент спільно з Держприкордонслужбою викрив діяльність транснаціонального угрупування, яке працювало близько трьох років, вербуючи громадян України, Росії, Молдови, Білорусі та Узбекистану і перевозячи їх до Азербайджану й Еквадору для трансплантації органів реципієнтам з Ізраїлю.

За словами Кучера, до складу злочинної групи входило 12 осіб, а очолював організацію громадянин Ізраїлю. "У цій схемі були задіяні четверо провідних лікарів однієї з київських клінік - Інституту Шалімова", - заявив він.

Встановлено, що донорами були близько 50 осіб. За словами Кучера, в даний час заарештовано четверо активних учасників угрупування.

Нагадаємо, у квітні в Ізраїлі припинено діяльність злочинної групи, яка організувала незаконну торгівлю людськими органами. За даною справою було заарештовано шість осіб, двоє з яких є професійними юристами.

Розслідування показало, що злочинці пропонували свої послуги через інтернет. Як правило, на операції погоджувалися люди, що відчувають серйозні фінансові труднощі. Вони готові були продати нирку за 10 тисяч, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили групу чорних трансплантологів з провідної київської клініки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути