вівторок, 21 липня 2009 08:55

"Чорному трансплантологу" пом"якшили звинувачення

"Чорному трансплантологу" пом"якшили звинувачення

Прокуратура Донецької області пом"якшила звинувачення ізраїльському хірургу Міхаелю Зісу, так званому "чорному трансплантологу".

Раніше Зіса судили за статтею "Торгівля людьми", тепер йому інкримінують лише "Порушення встановленого законом порядку трансплантації органів".

"Якщо в першому випадку йдеться про покарання до 12 років позбавлення волі, то в другому - про штраф в 850 гривень. Це практично визнання невинності", - повідомив адвокат підсудного Олег Курінний.

Міхаель Зіс був затриманий в Донецьку 12 жовтня 2007 року. Його підозрюють у незаконних пересадках людських органів, зокрема, нирок. З того часу він перебуває під вартою в донецькому СІЗО. Раніше повідомлялося, що стан здоров"я Зіса критичний і він потребує операції.

"Чорному трансплантологу" вже висували різні обвинувачення, одного разу суд звільнив його під підписку про невиїзд, але міліція знову затримала хірурга.

У серпні 2008 року Зіс був виправданий "за відсутністю в його діях складу злочину", проте вже в березні 2009 року колегія суддів Апеляційного суду Донецької області відправила його справу на додатковий розгляд, де йому знову висунули звинувачення.

За матеріалом Остров

Зараз ви читаєте новину «"Чорному трансплантологу" пом"якшили звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути