понеділок, 07 квітня 2014 14:19

Шкіряк та Ярош найбідніші кандидати в президенти

Шкіряк та Ярош найбідніші кандидати в президенти
ru.tsn.ua

Кандидати в президенти України показали виборцям свої декларації.

Найзаможнішим кандидатом є регіонал Сергій Тігіпко. Сума його доходу становить 263 млн 579 тисяч гривень. На другому місці – Петро Порошенко з доходом у майже 52 мільйони.

Колишній губернатор Харківської області, а нині безробітний Михайло Добкін заробив за 2013 рік 21 мільйон, а от його родина - у 8 разів більше - 179 мільйонів.

Серед бажаючих стати президентом є шестеро безробітних. Зорян Шкіряк та Дмитро Ярош посіли останні два місця рейтингу. Вони не задекларували ані копійки своїх доходів за 2013 рік.

Загалом, лише четверо з двадцяти трьох кандидатів за свої прибутки змогли б оплатити заставу. І це не враховуючи чималі затрати на агітацію.

Безробітний кандидат Зорян Шкіряк живе у 74-метровій трьохкімнатній квартирі у спальному районі Києва. Її ж і задекларував. Але грошей ані на квартплату, ані на бензин для машини чи погашення кредиту у розмірі 16 тисяч гривень, не мав. Шкіряк не пригадає, коли останнім часом був за кордоном. Але щедрі друзі і прихильники, імен яких не називає, допомагали у важкі часи. Вони ж і вмовили активіста йти у президенти, сплативши 2,5 мільйони ЦВК.

"У мене була надскладна ситуація і те,що я сьогодні абсолютно відкрито, публічно, показав свою декларацію, порожню, як ви говорите, це абсолютно відповідає дійсності. У 2013 році в мене не було доходів", - заявив кандидат.

Тим часом поки одні не могли влаштуватися на роботу, екс-прем'єр Юлія Тимошенко працювала навіть у в'язниці. Вона задекларувала свою заробітню плату у розмірі 180 тисяч гривень.

"Усі 2,5 роки я залишалася головою партії "Батьківщина". Це робота. Я практично продовжувала управляти партією", - каже Юля.

А от будинок, який нещодавно показала активістам Тимошенко, вона не декларувала. Так само, як прибуток родини, автомобілі та банківські рахунки.

Троє регіоналів Добкін, Тігіпко та Царьов балотуються самостійно, заручившись лише формально підтримкою.

"Сукупний сімейний дохід у мене сьогодні такий, що я сьогодні без відриву від своїх дітей, інших потреб сім'ї, можу цю суму (заставу в ЦВК) заплатити", - сказав Добкін.

Дмитро Ярош задекларував усього 800 гривень – стипендію своєї доньки, але заставу до ЦВК сплатив.

"Я взяв позику у своєї партії, партії "Правий Сектор", відповідно партія взяла ці гроші у наших членів, які займаються підприємницькою діяльністю", - пояснив він.

Приїхав новоспечений кандидат на свою першу прес-конференцію на позиченому "Шевроле Сабурбан". Ненаситна машина поглинає більше, ніж 20 літрів на 100 кілометрів. Вона могла б приїхати не більше трьохсот кілометрів на задекларовані Ярошем кошти.

Зараз ви читаєте новину «Шкіряк та Ярош найбідніші кандидати в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути