Під час карантину вихідного дня заклади громадського харчування втратили майже третину обігу.
14-15 листопада обіг кафе та ресторанів зменшився на 27%, повідомляє Опендатабот, посилаючись на дані Poster, компанії по автоматизації ресторанів.
За тиждень обіг закладів упав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада в Токіо відбудеться попри коронавірус
Від початку карантину обіги ресторанів зменшились на 81%. Улітку ця галузь змогла посилити позиції, але із середини жовтня обіг знову падає.
"На суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють у середньому 41% від тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуд – 31%, кондитерські – 30%", - повідомляють у дослідженні Poster.
З 14 листопада на всій території України запровадили карантин вихідного дня. Він діятиме впродовж 6 вихідних днів – 14, 15, 21, 22, 28 та 29 листопада.
Коментарі