пʼятниця, 16 серпня 2024 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки РФ потрібно перекинути солдатів, щоб відкинути ЗСУ з Курської області - військовий відповів

Скільки РФ потрібно перекинути солдатів, щоб відкинути ЗСУ з Курської області - військовий відповів
Українські війська продовжують просуватися у Курській області РФ. Фото: Радіо Свобода

Російській Федерації для того, щоб відкинути Збройні сили України з Курської області може знадобитись до 100 тисяч особового складу.

Також росіянам треба вибудувати логістику. Про це у коментарі YouTube-каналу "РБК-Україна" розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

"Почнемо з того, що для того, щоб зупинити ЗСУ на Курщині їм треба перекинути десятки тисяч військових. А для того, щоб збудувати якісну оборону та зупинити наші війська їм потрібно від 50 до 100 тисяч особового складу, при чому особового складу лінійних бригад та підрозділів, а не цієї мішанини що вони мали зараз там", - розповів Тимочко.

Він зауважив, що для відбиття українського наступу Росія має залучити у Курській області лінійні бригади та підрозділи - піхота та десантники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ на Курщину: на одному з напрямків фронту сповільнилися бої

Але для цього росіянам спочатку треба вибудувати логістику - розташувати склади зі зброєю, налагодити харчування, підвіз палива та БК.

"Я вже не кажу про паралельний наступ росіян, щоб відсунути наші війська - це складно і дуже розтягнеться у часі. Але це буде також залежати від місцевого населення - наскільки воно буде готове до опору. А зараз ми бачимо що воно абсолютно не налаштоване на опір ЗСУ. Тобто Путіну доведеться покладатись лише на військових і це змусить його міняти стратегію ведення війни", - вважає він.

На думку Тимочко, Росії у Курській області потрібен інший тип ведення бойових дій - мобільна війна.

"Це коли потрібно багато техніки, а навіть ті підрозділи, які зараз протиставлені ЗСУ - вони були забезпечені лише на 30-40%, все решта було на фронті в Україні", - зауважив він.

Українські війська продовжують просуватися у Курській області РФ. Ворожі російські триколори падають на землю, а військові країни-агресорки здаються в полон, повідомили у ЗСУ 15 серпня.

У Курській області РФ українські військові 14 серпня взяли у полон понад сотню російських солдатів. Рота військових РФ прийняла рішення здатися після того, як військове керівництво покинуло їх напризволяще.

Зараз ви читаєте новину «Скільки РФ потрібно перекинути солдатів, щоб відкинути ЗСУ з Курської області - військовий відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути