Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2010 15:43

Скандал в Італії: чиновники отримували українських повій в обмін на контракти

В Італії набирає обороти новий скандал - слідчі стверджують, що чиновники, відповідальні за підготовку саміту "Великої вісімки" в Аквілі в 2009 році, отримували можливість користуватися послугами повій в обмін на вигідні будівельні контракти.

У корупційній схемі брали участь 350 жінок. Масштаб справи про "сексуальні послуги в обмін на прихильність", в якому, як вважалося раніше, були задіяні всього три або чотири повії, стане новим ударом для правоцентристського уряду Сільвіо Берлусконі.

Слідчі заявили, що прослуховували телефонні розмови і розкрили інші свідчення, які підтверджують, що жінки, причетні до справи про корупцію, - включаючи росіянок, українок, венесуелок, бразилійок, кубинок і італійок - отримували приблизно по 700 євро за зустрічі на приватних вечірках і в квартирах по всій Італії. У деяких випадках винагорода становило до 5 тисяч євро.

Спочатку зустріч глав держав G8 прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі планував провести на острові Сардинія, де для цього був побудований комплекс вартістю близько 600 мільйонів євро. Потім він, однак, передумав і запросив світових лідерів до містечка Аквіла провінції Абруццо, яка постраждала від землетрусу. Це збільшило кошторис витрат на 327 мільйонів євро.

Підготовку заходу Берлусконі довірив своїй правій руці - Гвідо Бертолазо, керівнику Агентства цивільної оборони. У лютому відносно Бертолазо почали розслідування - спецслужби підслухали телефонні розмови, які свідчили про те, що Бертолазо отримував сексуальні послуги під виглядом масажу в одному з оздоровчо-спортивних центрів Риму. Бертолазо люто заперечує ці звинувачення, стверджуючи, що він усього лише відвідував сеанси фізіотерапії, щоб лікувати хвору спину.

Сам прем"єр-міністр Берлусконі, якого давно підозрювали у корупції та зв"язках з мафією, схоже, залишиться недоторканним. Його союзники провели через парламент закон, який захистить його від кримінального переслідування протягом ще півтора року.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Скандал в Італії: чиновники отримували українських повій в обмін на контракти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути