вівторок, 02 лютого 2010 09:28

Берлусконі пообіцяв прийняти Ізраїль в Євросоюз

Берлусконі пообіцяв прийняти Ізраїль в Євросоюз

Італійський прем"єр Сильвіо Берлусконі, який прибув з візитом до Ізраїлю, заявив, що мріє бачити цю країну в складі Євросоюзу, і пообіцяв зробити для її вступу все можливе.

Про це він сказав на зустрічі з ізраїльським колегою Беньяміном Нетаньяху в його канцелярії 1 лютого.

Берлусконі назвав свій візит найважливішою подією у взаєминах двох країн за останні роки. Він додав, що він уважно стежить за ситуацією на Близькому Сході та з великим жалем спостерігає за антиізраїльськими виступами в світі.

Нетаньяху у своїй вітальній промові підкреслив, що йому не так часто, як хотілося б, доводиться приймати у себе "друга Ізраїлю, котрий зарекомендував себе багаторічною підтримкою єврейської держави". Глава уряду нагадав, що Рим і Єрусалим - осередок двох найдавніших цивілізацій, котрі заклали основу для розвитку всього людства.

Прем"єри двох країн проведуть робочу зустріч 2 лютого. Крім того, італійська гість проведе переговори з міністром закордонних справ Авігдором Ліберманом і главою опозиції Ципі Лівні, після чого відбудеться спільне засідання урядів Ізраїлю та Італії.

Сторони обговорять поліпшення зв"язків та співпраці в різних областях. Серед іншого, будуть обговорюватися важливі як для Ізраїлю, так і для Італії операції з придбання зброї.

Сильвіо Берлусконі пробуде в Ізраїлі три дні. Під час цього візиту планується також виступ італійського прем"єра в ізраїльському парламенті.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі пообіцяв прийняти Ізраїль в Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути