понеділок, 14 грудня 2009 08:43

Сільвіо Берлусконі у Мілані розбили носа (ФОТО)
6

Прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі зазнав нападу в Мілані. Під час мітингу, організованого правлячою партією "Народ свободи" на центральній міланській площі Дуомо, до Берлусконі наблизився чоловік з якимсь предметом в руці, яким запустив в обличчя прем"єру.

Згідно з останніми повідомленням медиків міланської лікарні "Сан-Рафаеле", в яку був доставлений політик відразу після нападу, окрім удару обличчя, пошкодження двох зубів і втрати крові під час рентгенівського обстеження у нього був виявлений перелом носа.

Для повного одужання, на думку лікарів, йому знадобиться 20 днів. Сам Берлусконі вже з"явився ненадовго перед журналістами і сказав, що "почувається добре".

Нападаючий, який, за припущеннями, ранив Берлусконі сувенірною фігуркою міланського собору, був відразу ж затриманий. Його особа встановлена - це 42-річний міланець Массімо Тарталья, що раніше не мав жодних проблем з поліцією і не входив ні в яку екстремістську організацію.

Проте пізніше з"ясувалося, що Тарталья впродовж десяти років знаходився під спостереженням психіатра. Щоправда, за свідченням лікаря, він не представляв загрози для суспільства, повідомляють італійські ЗМІ. Зараз ведеться його допит.

Напад на прем"єр-міністра викликав справжній переполох в італійському суспільстві. Багато політиків висловили занепокоєність "зростаючою політичною напруженістю в італійському суспільстві". Президент країни Джорджо Наполітано назвав украй серйозним факт нападу, різко засудив те, що сталось, висловив солідарність Берлусконі та закликав "зупинити дух насильства".

Прихильники Берлусконі звинуватили своїх противників в кампанії з "розпалювання ненависті" щодо прем"єр-міністра. В той же час всі представники політичних сил, включаючи опозицію, засудили напад як акцію агресії, повідомляє NEWSru.com.

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Сільвіо Берлусконі у Мілані розбили носа (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути