субота, 05 грудня 2009 15:58

Берлусконі віддав Італію в руки "Коза ностри"

Берлусконі віддав Італію в руки "Коза ностри"

Відомий італійський мафіозі Гаспаре Спатуцца, який встав на шлях співпраці зі слідчими органами, звинуватив в п"ятницю прем"єр-міністра Італії СильвіоБерлусконі і одного з його найближчих соратників і давніх друзів - сенатора МарчеллоДелл"Ултрі в зв"язках з "Коза ностра", повідомляють місцеві ЗМІ з Турину.

Спатуцца зробив це сенсаційне визнання під час свідчень на апеляційному судовому процесі у справі Делл"Ултрі, який розпочався в Турині в п"ятницю. Розгляд справи сенатора, який в грудні 2004 року був засуджений судом першої інстанції Палермо до дев"яти років позбавлення волі за зв"язки з мафією, був з міркувань безпеки перенесено з Сицилії до Турину.

Під час свідчень Спатуцца розповів про свою зустріч в Римі в 1993 році з одним з босів сицилійської мафії Джузеппе Гравіано, який доручив йому здійснити теракт на столичному стадіоні "Олімпіко". За його словами, під час зустрічі Гравіано вперше назвав йому імена Берлусконі та Делл"Ултрі, як довірених осіб мафії.

"Він сказав мені, що завдяки серйозності цих людей, країну віддали в наші руки", - повідав Спатуцца.

Крім того, він повідомив, що мафія не мала прямого відношення до організації вибухів у Флоренції та Мілані в 1993 році, не уточнивши, хто стояв за цими злочинами.

Делл"Ултрі реагував на визнання Спатуцци досить бурхливо. Під час перерви на судовому процесі він заявив журналістам: "Перед лицем таких звинувачень нормальна людина або божеволіє, або стріляється". Проте стрілятися сенатор явно не має наміру.

"Мафія зацікавлена в тому, щоб уряд Берлусконі впав, тому що саме він зробив найбільше для боротьби з "Коза ностра", - сказав він.

Аналогічним чином відреагував на заяви Спатуцци і один з найближчих співробітників Берлусконі, заступник міністра у відомстві італійського прем"єра Паоло Бонаюті.

"Абсолютно логічно, що мафія використовує своїх представників проти глави уряду, коли влада так рішуче і конкретно діє щодо організованої злочинності", - заявив він.

За словами Бонаюті, "наш уряд заарештовує по вісім мафіозі на день, включаючи вихідні".

Известия

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі віддав Італію в руки "Коза ностри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути