понеділок, 07 грудня 2009 16:59

Берлусконі продовжує відловлювати ватажків мафії

Берлусконі продовжує відловлювати ватажків мафії

Італійська поліція заарештувала одного з ватажків мафіозного клану "Капелло", повідомляється на сайті Tgcom. 46-річного Сальваторе Карузо затримали, коли він їхав по одному з житлових районів міста Катанія на своєму автомобілі. Його звинувачують в створенні злочинного угруповання, торгівлі людьми, контрабанді наркотиків, незаконному зберіганні зброї та здирстві.

Для Сальваторе Карузо це вже не перший арешт. Раніше він вже відбував покарання за створення злочинного угруповання і незаконне зберігання зброї. У жовтні поточного року Карузо вдалося уникнути арешту. Останнім часом він переховувався від поліції і займався реорганізацією клану "Капелло".

Трохи раніше, 5 грудня, в Італії були затримані Джанні Ніччі та Гаетано Фіданцаті, яких вважають другими і третіми за значущістю членами сицилійської мафії. За словами глави МВС Роберто Мароні, якщо поліція продовжить в тому ж дусі, то незабаром всі люди, які знаходяться в списку 30 найбільш розшукуваних злочинців, будуть спіймані.

Прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що ці арешти є кращою відповіддю на наклеп на його адресу. В п"ятницю, 4 грудня, один із засуджених до довічного ув"язнення злочинців Гаспаре Спатуцца розповів, що на початку 1990-х років Берлусконі та його друг сенатор Марчелло дель Утрі уклали з мафією договір.

Пізніше, в 2005 році, Марчелло дель Утрі був засуджений до дев"яти років тюремного ув"язнення. Слідство встановило, що він надавав значну економічну і політичну допомогу сицилійській мафії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі продовжує відловлювати ватажків мафії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути