неділя, 20 грудня 2009 16:44

Вибиті зуби Берлусконі підвищили йому рейтинг

Вибиті зуби Берлусконі підвищили йому рейтинг

Після нападу на прем"єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі кількість громадян, які позитивно оцінюють його діяльність зросла і перевищила відмітку в 50 відсотків. Про це повідомляє Reuters з посиланням на результати соціологічного дослідження, опубліковані в газеті Corriere della Sera.

Якщо в середині листопада його підтримували 48,6 відсотків італійців, то після виписки з лікарні в симпатіях до прем"єра призналися 55,9 відсотків опитаних. При цьому соціологи відзначили, що основний приріст відбувся за рахунок молоді і віруючих католиків.

В той же час, згідно досліджень, від 20 до 25 відсотків італійців вітали вчинок психічнохворого Массимо Тарталья. Вони вважають, що Берлусконі "представляє небезпеку" для країни.

Напад на прем"єр-міністра Італії відбувся 13 грудня в Мілані, після його виступу на Соборній площі. Тарталья кинув в обличчя Берлусконі сувенірну фігурку міланського собору. З переломом носа і пошкодженням зубів прем"єр був госпіталізований.

Спочатку лікарі заявляли, що Берлусьоні проведе в клініці близько 36 годин, проте пізніше термін госпіталізації довелося продовжити. Глава італійського уряду був виписаний тільки 17 грудня.

Затриманий на місці злочину Тарталья заявив, що його вчинок не носив політичного підґрунтя. Наступного дня після нападу він написав Берлусконі лист з вибаченнями. Злочинцеві, який страждає на психічний розлад, загрожує до п"яти років тюрми.

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Вибиті зуби Берлусконі підвищили йому рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути