понеділок, 28 грудня 2009 11:18

Берлусконі до кінця свого терміну хоче знищити мафію

Берлусконі до кінця свого терміну хоче знищити мафію

Прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі пообіцяв знищити організовану злочинність в країні до 2013 року.

"Мафія є патологічним явищем, яке ми хочемо знищити раз і назавжди до кінця цього терміну перебування на посаді", - заявив Берлусконі в ефірі державного радіо Італії.

За його словами, жоден уряд в історії республіки не діяв настільки рішуче і ефективно в боротьбі зі злочинними організаціями.

Під час останніх рейдів поліція Італії заарештувала сотні людей, які звинувачуються у вимаганні, торгівлі зброєю та наркотиками.

Раніше мафіозний інформатор Гаспаре Спатуза заявив, що один з босів сицилійської мафії, засуджений в 1990-х за підготовку вибухів, хвалився зв"язками з Сільвіо Берлусконі. Офіційний представник Берлусконі припустив, що мафія намагається таким чином дискредитувати голову ради міністрів Італії.

Активна кампанія з боротьби з мафією продовжується в Італії вже декілька років. У останні місяці було затримано близько десятка ватажків різних злочинних угруповань. На початку грудня заарештовано відразу двох великих босів сицилійської мафії. Один з них - Джанні Ніккі - вважається третьою людиною в найбільшій мафіозній організації "Коза Ностра". Він декілька років переховувався від правосуддя і, як з"ясувалося, жив буквально за два кроки від Палацу юстиції в Сицилії. Ще один "хрещений батько" на ім"я Гаетано Фіданцаті був затриманий в Мілані. Він входить в так званий список 30 найбільш розшукуваних мафіозі Італії.

Вести.ру

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі до кінця свого терміну хоче знищити мафію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути