Ексклюзиви
четвер, 02 серпня 2007 08:50

Сильний землетрус на Сахаліні: є жертви

Одна людина загинула і декілька отримали поранення під час землетрусу у місті Невельськ на Сахаліні, повідомив мер міста Володимир Пак.

Могутній поштовх було зареєстровано сьогодні о 13:37 за місцевим часом. За даними сейсмостанції, епіцентр знаходився в районі міста Невельськ. Там є руйнування на промислових підприємствах, інформації про житловий сектор поки що немає. Всі жителі - 24,5 тисячі осіб - залишили свої будинки.

Землетрус на півдні Сахаліну був обширним: у Невельську його сила досягла 6-7 балів за шкалою Ріхтера, у Холмську - 5-6 балів, в Південно-Сахалінську - 3-4 бали.

У Невельськ з Південно-Сахалінська виїхала група рятувальників МНС. У місті немає електрики через пошкодження підстанції. Володимир Пак вважає, що відновити її зможуть найближчим часом.

На Японію пішла хвиля цунамі. Перша невисока хвиля цунамі ударила по північно-західному узбережжю найпівнічнішого японського острова Хоккайдо – це  результат сильного землетрусу на сусідньому Сахаліні.

Висота хвилі склала 10-20 м. Збитку вона не принесла.

Проте японська влада попереджає про можливість подальших цунамі, які можуть бути сильніші. Місцевим жителям наказано не наближатися до узбережжя, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Сильний землетрус на Сахаліні: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути