пʼятниця, 12 жовтня 2007 17:25

Серби оцінили голову Ратко Младіча в мільйон євро

Сербські власті оголосили про готовність виплатити винагороду в один мільйон євро за інформацію, яка приведе до арешту Ратко Младіча, обвинувачений у військових злочинах. ешеніє про це прийняв Раду безпеки Сербії.

За словами голови Національної ради співпраці з Гаагським трибуналом по колишній Югославії Расима Ляїча, ще дві винагороди у розмірі 250 тисяч євро кожна були запропоновані за боснійського серба Стояна Зупляніна, що очолював один з поліцейських підрозділів, і лідера хорватських сербів Горана Хаджіча. Вони обидва також знаходяться в розшуку за скоєння військових злочинів.

При цьому Ляїч відзначив, що Бєлград не пропонує винагороди за політичного лідера боснійських сербів Радована Караджіча, оскільки той не є громадянином Сербії. В той же час невідомо, чи мають сербське громадянство Младіч, Зуплянін і Хаджіч.

Рада національної безпеки Сербії була створена в січні 2006 року для координації роботи сербських спецслужб по пошуку і арешту військових злочинців. Арешт Младіча, якого звинувачують в геноциді боснійських мусульман, є ключовою умовою для початку переговорів про вступ Сербії до Євросоюзу, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Серби оцінили голову Ратко Младіча в мільйон євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути