понеділок, 17 березня 2008 17:08

Сербська поліція посилила охорону іноземних посольств в Белграді

Сербська поліція посилила заходи безпеки в Белграді у зв"язку з наміченими там масовими акціями протесту. Під посилену охорону взяті іноземні посольства і урядові будівлі, повідомляє агентство Reuters.

Демонстрації приурочені до роковин подій березня 2004 року, коли в Косово відбулися зіткнення між сербами і албанцями, в ході яких загинули майже 30 осіб. Приводом для конфлікту послужив нещасний випадок, в результаті якого в річці Ібар потонули троє албанських дітей. Албанське населення поклало провину на сербів, що і привело до спалаху насильства. Декілька сотень сербів було поранено і близько десяти тисяч чоловік втекли з Косово до Сербії.

Тим часом, як повідомляє сербська радіостанція B92, число постраждалих в косовському місті Мітровіца, де відбулися сутички сербів з поліцією ООН, досягло сотні осіб. Близько 70 сербів отримали легкі ушкодження, у трьох учасників зіткнень - важкі поранення. У лікарні стверджують, що у постраждалих - вогнепальні рани.

Крім того, поранення також отримали близько 30 поліцейських з українського і польського контингентів ООН.

Зіткнення в Мітровіці почалися в п"ятницю, 14 березня, коли близько 200 сербів захопили будівлю суду ООН в північній частині міста. В понеділок, 17 березня, поліція ООН узяла штурмом будівлю суду, затримавши більше 50 чоловік. Після цього між поліцейськими і присутніми у будівлі суду сербами відбулися сутички, в ході яких були звільнені близько 20 затриманих.

Згодом в місті почалися масові безлади, які припинилися тільки після введення в Мітровіцу миротворців НАТО. Поліція Косово і ООН була вимушена покинути місто, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Сербська поліція посилила охорону іноземних посольств в Белграді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути