понеділок, 12 березня 2007 14:35

Сад виріс над похованням артснарядів біля Києва

12-го березня піротехнічна група МНС на Київщині знешкодила 28 артилерійських снарядів. Залишки Другої Світової війни більш ніж шістдесят років пролежали на городі жительки села Білогородка Києво-Святошинського району.

Як розповіла жінка, вона була ще дитиною, коли в 1941 році один із артилерійських підрозділів Червоної армії під час відступу зупинився на подвір"ї її батьків. У городі бійці викопали окопи, де встановили гармати й снаряди до них. Але швидкий наступ німецьких військ змусив червоноармійців кинути важке озброєння та з поспіхом відступити. Гармати фашисти знищили, а снаряди так і лишили на городі. Під час окупації троє місцевих дітлахів підірвалися, коли намагались їх розібрати. І тоді жінки самі поглибили окопи, позносили туди снаряди та закидали їх землею.

Над "похованням" уже виріс сад. В вісімдесятих роках жінка звернулася до військкомату, проте там відповіли, що загрози немає і відмовилися проводити будь-які роботи. В цьому році Тамара Петрівна ще раз написала листа в місцевий пожежно-рятувальний підрозділ МНС із проханням про допомогу. Вже наступного дня приїхали піротехніки МНС. На глибині півтора-два метри вони знайшли 76-міліметрові артснаряди виробництва 1939 року. Весь боєзапас на спеціальному автомобілі фахівці вивезли на полігон, де й знешкодили.

За минулий рік працівники МНС знищили більше 2100 боєприпасів, із яких 271 артилерійський снаряд, повідомляє МНС.

Зараз ви читаєте новину «Сад виріс над похованням артснарядів біля Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути