четвер, 17 жовтня 2019 20:23

"Розв'язав руки Зеленському" - експерт про рішення Лондонського суду щодо Приватбанку

"Розв'язав руки Зеленському" - експерт про рішення Лондонського суду щодо Приватбанку
У грудні 2017-го року Приватбанк подав позов до Високого суду Лондона. Британці арештували активи Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова по всьому світу на $2,5 млрд. Проте визнав, що не має юрисдикції розглядати справу. 21 грудня минулого року українська сторона направила апеляцію. Фото: ВВС

Рішення Апеляційного суду Лондона переломне у ситуації з Приватбанком.

Про це в коментарі для Gazeta.ua каже економіст Андрій Новак.

"Бажання попередніх власників не втілились у життя. Вони б дуже хотіли, щоб цю справу розглядав український суд, з яким можна домовитись. Той факт, що вирішувати спір довкола Привату буде саме суд Лондона дає надію, що розгляд буде максимально об'єктивним. Рішення Апеляційного суду Лондона є позитивним сигналом для української сторони. Попередньо британські судді вже визначили суму збитків, яку завдали Україні колишні власники банку, відмиваючи через нього кошти. Разом з відсотками сьогодні мова вже йде про три мільярди доларів", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борг Коломойського перед Україною росте щодня на півмільйона доларів

Рішення британців також певним чином розв'язує руки президенту Зеленському, вважає він.

"Тепер він має вагомий аргумент у можливій суперечці з колишніми власниками щодо долі самого банку чи якоїсь незрозумілої компенсації Коломойському та його товаришам. Володимир Олександрович зможе апелювати до судового розгляду та остаточного рішення.
Практика показує, що у таких справах суд стає на користь держави. Попередні власники будуть вимушені відшкодувати збитки українцям. Якщо відмовляться, їх тимчасово арештовані активи заморозять на завжди, продадуть і виплатять компенсацію Україні", - додає Андрій Новак.

Лондонський апеляційний суд задовольнив скаргу на рішення першої інстанції, яку подав Приватбанк. Таким чином відмінив рішення, прийняте у листопаді минулого року про те, що судові органи Великої Британії не можуть розглядати позов українського банку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Зараз ви читаєте новину «"Розв'язав руки Зеленському" - експерт про рішення Лондонського суду щодо Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути