понеділок, 11 лютого 2019 15:59

Розповіли, чому росіяни хочуть жити в Україні за влади Порошенка

Розповіли, чому росіяни хочуть жити в Україні за влади Порошенка
Ольга Курносова: Прості росіяни розуміють, що живуть в болоті. І рано чи пізно воно їх поглине. Фото: РИА Новый День

Росіяни поступово перестають довіряти путінському режиму.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить експерт міжнародного аналітичного центру боротьби з кремлівською пропагандою Ольга Курносова.

"Цьогоріч у Санкт-Петербурзі відбудуться вибори губернатора. Теперішній керівник від владної партії "Единая Россия" відчутно програє за рейтингами. Падінню довіри до влади посприяла пенсійна реформа, за яку Путін взяв відповідальність.

Прості росіяни розуміють, що живуть в болоті. І рано чи пізно воно їх поглине. Саме тому їх приваблює Україна та воля, яку тут має кожний громадянин. У Росії люди не мають свободи слова та не можуть вільно збиратися на демонстрації. В Україні ж ніхто не знає, хто переможе на президентських виборах. Навіть вийде до другого туру. Уявити таку ситуацію в РФ неможливо. Саме це подобається багатьом росіянам в українському режимі", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компроміс з Росією – це коли агресор буде нарізати Україну як ковбасу - Данилюк

На її думку, навіть незначні події можуть призвести до великих змін у політичній системі РФ.

"У поганому стані перебуває інфраструктура. Це може призвести до аварій, які заберуть життя людей. Вже були випадки руйнування гребель. Будь-яка неадекватна реакція влади на подібні речі може призвести до революції, російського Майдану.

Зараз у РФ проходять сміттєві бунти (велика кількості звалищ у регіонах. - Gazeta.ua). Активісти розносять на мітингу газету під назвою "Сміттєвий Кремль" і проти них порушують кримінальні справи. Кожна така неадекватна відповідь влади на запити населення - це крапля. І рано чи пізно вона заповнить чашу народного терпіння. Можуть початися екологічні протести й дуже швидко набути політичного забарвлення", - додає Ольга Курносова.

55% слухачів російської радіостанції "Эхо Москвы" хотіли б жити в Україні за влади Петра Порошенка, свідчать результати опитування, проведені на сайті видання 30 січня. У "путінській Росії" - 14%. А 31% відповіли, що їм важко визначитися. В опитування взяли участь 14 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому росіяни хочуть жити в Україні за влади Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути