понеділок, 11 лютого 2019 11:02

Компроміс з Росією – це коли агресор буде нарізати Україну як ковбасу - Данилюк

Очевидно, в умовах гібридної війни, котра ведеться Російською федерацією проти нас, невійськові методи превалюють - втручання у вибори буде основним засобом російського реваншу, - заявив в ефірі 5 каналу кандидат в президенти України, лідер громадянського руху "Спільна Справа", Олександр Данилюк.

  Кандидат в президенти Олександр Данилюк вважає, що втручання у вибори буде основним інструментом російського реваншу
Кандидат в президенти Олександр Данилюк вважає, що втручання у вибори буде основним інструментом російського реваншу

З 44 зареєстрованих людей, кожен, принаймні, імітує, що він хоче стати президентом. Я не хочу стати президентом але я чітко розумію, щоби протидіяти російській гібридній загрозі мені - потрібно бути серед цих людей. Для того, щоб нагадувати українцям – поза тим, що відбувається це політичне шапіто, ставки достатньо високі. Хтось безвідносно до їхньої ідеології хоче добігти ближче до бюджетної кормушки, хтось відпрацьовує гроші, видані або місцевими антиукраїнськими олігархами, або російськими спецслужбами. Давайте подивимось, хто згадує про загрозу приходу до влади відверто проросійських сил - того самого Бойка, Вілкула, Медведчука? Ми маємо зрозуміти, що це не обмежується лише президентською кампанією – восени парламентська. Це нерозривний процес. Сьогодні очевидно, що наше завдання - не дати жодному з відкрито проросійських або гібридно-проросійських кандидатів вийти в другий тур, в тому числі через викриття їхньої реальної діяльності, через освіту українського населення – треба пояснювати, що коли людина говорить "мир", то часто вона має на увазі капітуляцію", - заявив Данилюк.

Є величезна загроза від того, що є клоуни, імітатори і симулянти, котрі намагаються видати себе за рівно великих політичних діячів. Не маючи ні інституційних спроможності, ані досвіду державного управління. Виникає питання, навіщо ці люди, котрі часом мають достатньо непогані рейтинги, намагаються потрапити, щонайменше, у другий тур? Наше завдання протверезити людей і пояснити – нам багато що не подобається, але якщо нам потрібна альтернатива, то треба визнати, що за п'ять років вона не була створена. І сьогодні ми ставимо перед собою завдання, окрім того, щоб зберегти Україну, сформувати цю альтернативу на інших засадах і навколо інших принципів, – каже кандидат в президенти України, Олександр Данилюк.

Нам треба зосередитись на протидії надзвичайно небезпечним російським нарративам щодо того, що Україні потрібно шукати компроміси з Російською федерацією. На превеликий жаль, ці компроміси неможливі - ми маємо це усвідомити. Як колись говорила Голда Меїр "Наші сусіди хотіли, щоб ми вмерли, а ми хотіли жити. Де тут місце для компромісу?". Ми не починали цю війну, нам нічого не потрібно від Росії, крім того щоб вона від нас відчепилася.

Заберіться з Криму, заберіться з Донбасу, компенсуйте нам людські втрати, зруйновану інфраструктуру, дайте біженцям гроші, щоб вони почали жити нормальним життям, заплатіть за роки окупації - нам не потрібно від Росії більше ніж те, що передбачено міжнародним публічним правом. Компроміс, котрий підтримується значною частиною українських олігархів, полягає в тому, щоби продати під виглядом миру капітуляцію, що означатиме, що Росія буде нарізати Україну як ковбасу. Сьогодні треба зрозуміти що вибір за великим рахунком для українців, які є притомними і бажають добра собі і своїм дітям може бути між кандидатами, котрі точно не розвернуть Україну в інший бік, - каже Данилюк.

Ознайомитись з повною версією інтерв'ю можна тут:

Зараз ви читаєте новину «Компроміс з Росією – це коли агресор буде нарізати Україну як ковбасу - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути