четвер, 20 січня 2011 19:15

Рівненські депутати не захотіли робити Бандеру почесним громадянином

Рівненські депутати не захотіли робити Бандеру почесним громадянином

Рівненська міська рада не підтримала ініціативу фракції ВО "Свобода" щодо зміни положення про звання та відзнаки міської ради, яке надає міському голові виключне право робити подання на розгляд сесії. У такий спосіб депутати не захотіли в обхід мера Володимира Хомка дати Степану Бандері звання "Почесного громадянина Рівного".

"За чинним положенням тільки міський голова має право виносити на розгляд депутатів такі питання. Однак, він не зробив цього по Степану Бандері. Хоча з відповідним клопотанням ми звернулися ще 5 січня", - сказав керівник фракції ВО "Свобода" у Рівнераді Олександр Лащук.

Ухвалу змінити положення й на цій сесії розглянути питання щодо присвоєння почесного звання Степану Бандері підтримали фракції "Батьківщини" та "Свободи" - 25 із 50 депутатів. Їм забракло 3 голоси. Не голосували депутати від Партії регіонів, Народної партії, УДАРу, Фронту Змін і Всеукраїнського патріотичного союзу, від якого балотувався нинішній міський голова Володимир Хомко.

"Депутати не підтримали присвоєння Бандері почесного звання через позицію міського голови Хомка, який оглядається на обласну владу й Партію регіонів. Прикро, але міська рада перетворилася в прислужників чиновників і "регіоналів", - зазначив Лащук.

Перед початком сесії Рівненраду з вимогою надати Степану Бандері звання почесного громадянина міста пікетували активісти ВО "Свобода" та УНП.

Нагадаємо, раніше Бандері вже присвоїли звання почесного громадянина міст Львова, Луцька, Тернопіля, Івано-Франківська, міста Хуст на Закарпатті, міста Долина на Івано-Франківщині, міста Теребовля на Тернопільщині, міст Трускавець і Червоноград на Львівщині.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рівненські депутати не захотіли робити Бандеру почесним громадянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути