вівторок, 18 січня 2011 13:46

Депутати скинуться на добудову памятника Бандері у Львові

Депутати скинуться на добудову памятника Бандері у Львові

Народні депутати від опозиції мають намір збирати кошти на добудову пам'ятника Степану Бандері у Львові.

Про це вони розповіли сьогодні у Львові під час прес-конференції.

Ініціаторами виступили десятеро нардепів: Андрій Шкіль, Олексій Гудима, Володимир В'язівський, Михайло Косів, Тарас Стецьків, Андрій Парубій. Попередньо обіцяли приїхати ще троє – Ігор Гринів, Степан Курпіль, Ярослав Кендзьор.

Ініціював зустріч Олекса Гудима. А оргкомітет по збору коштів очолив Андрій Парубій.

"Поки Бандера – не Герой, Україна не є Україною у повному розумінні, - сказав Парубій. - До Дня Незалежності ми маємо обов'язково завершити цей пам'ятник. Якщо будуть гроші, ми встигаємо".

На пам'ятник уже витрачено 4 млн грн. Він стоїть у районі привокзальної ще з 2007 року. Потрібно ще 2 млн - на облаштування арки за спиною Бандери та прилеглої території. Треба облицювати гранітом арку та 4 барельєфи на ній.

Михайло Косів приніс із собою указ президента Леоніда Кучми, кому присвоюють Героя України.

"У пункті 7 сказано, що героя присвоюють посмертно людям, які мали місце в минулому і які пов'язані зі становленням Незалежності України, - зачитав він. - Якщо забирати в Бандери через те, що він не був громадянином нашої держави, то значить треба забрати і в земляка донецьких – Василя Стуса. Він теж жив в іншій країні – Радянському Союзі. Це найвища глупота влади".

Депутат запропонував кожному свідомому львів'янину вкласти у пам'ятник лише 1 гривню.

"Я думаю, знайдеться 400 тисяч таких львів'ян. Ще 400 тисяч виділили обласні депутати зі своїх надбавок і власних фондів".

Депутати планують відкрити рахунок та просити в усіх установ та організацій, які колись зверталися до них за депутатською допомогою.

Самі 10 депутатів вклали перших 50 тисяч.

Нагадаємо, 12 січня прес-служба Віктора Януковича повідомила про те, що ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року про визнання незаконним та скасування президентського Указу "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України" залишено без змін. Як результат, вищевказаний Указ скасовано.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Депутати скинуться на добудову памятника Бандері у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути