Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 17:43

Бандера - справжній герой України - Тимошенко

Бандера - справжній герой України - Тимошенко

Позбавлення лідера ОУН Степана Бандери звання Героя України є репресіями з боку чинної влади по відношенню до справжнього героя України.

Так вважає лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

На її думку, сьогодні президент України Віктор Янукович "хоче репресувати не тільки діючих політиків, але ще й справжніх героїв України".

"Тому мені дуже шкода, що така жалюгідна політична особистість, як Янукович, намагається судами і своїми вказівками когось робити або не робити героями. Я думаю, що, слава Богу, це залишається поза його компетенцією", - сказала вона журналістам на брифінгу біля виходу з будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури у Києві, куди з'явилася за повісткою слідчого в четвер.

Нагадаємо, 20 січня 2010 року третій президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України Степану Бандері.

Слід також відзначити, що рік тому в ефірі телеканалу "Інтер" Юлія Тимошенко не змогла дати чіткої відповіді на питання про її ставлення до рішення Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Зокрема, тоді вона заявила: "Я ще раз вам сказала про те, що для України є абсолютна цінність - це наша незалежність. І історики, люди, які є носіями інтелекту, повинні чітко встановити, які герої захищали незалежність, а які герої працювали проти незалежності. І в цьому повинна бути правда. І всі герої, які захищали насправді в історичних процесах незалежність, повинні бути героями".

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ президента Ющенка про присвоєння С. Бандері звання Героя України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Бандера - справжній герой України - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути