четвер, 13 січня 2011 14:22

У Львові більше сотні депутатів мокли під дощем за Бандеру (ФОТО)
14

Позачергову сесію обласної ради скликали 13 січня під пам'ятником Степанові Бандері на площі Кропивницького у Львові. Депутати зібралися, щоб прийняти заяву-звернення до президента, у якій висловили свій протест проти оприлюдненого ним на сайті глави держави позиції щодо ватажка ОУН.

У другому пункті заяви постановили здійснювати заходи для популяризації справжньої історії України, усім міським і сільським головам запропоновано перейменувати вулиці "ім. С. Бандери" на вулиці "ім. Героя України С. Бандери".

67 депутатів зареєструвалися під деревом. Їх прийшли підтримати 57 депутатів міськради. Засідання розпочали із Гімну у виконанні хору.

За столом президії під парасолями стали голова облради Олег Панькевич та секретар міської ради Василь Павлюк. "За" заяву депутати голосували одноголосно підняттям руки, лічильна комісія підрахувала. Перехожі студенти та пенсіонери зупиняються послухати виступи депутатів.

"Ганьба Донецькому Суду. Це суд одного хазяїна - Януковича. Якщо треба буде, ми станемо пліч-о-пліч - студенти, підприємці, як це вже не раз було, - і підемо до Києва", - сказав у мікрофон депутат від Руху Андрій Корнат.

"Попередня влада винна, що зараз при владі абсолютні покидьки". Вони наступають на нас. Бо малі завжди ненавидять великих. Забудьмо слова "радикальні дії" і "компроміс". Час "Революції". Ця влада впаде під тяготою своїх репресій", - кричала зі стиснутими кулаками Ірина Фаріон, депутат від "Свободи".

Сесія тривала 40 хвилин.

Нагадаємо, постановою Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року був задоволений позов громадянина Володимира Оленцевича до Президента України Віктора Ющенка, третя особа – Степан Бандера, про визнання незаконним та скасування президентського Указу "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України". Указ скасовано.

Фото: Леся Межва / Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові більше сотні депутатів мокли під дощем за Бандеру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути