четвер, 13 січня 2011 10:13

Москва боїться мертвого Бандеру - Тягнибок

Москва боїться мертвого Бандеру - Тягнибок

Рішення суду щодо визнання недійсним президентського указу про присвоєння провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України є очікуваним і політичним.

Про це Gazeta.ua сказав лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

"Це вкотре показало, що у нас суди заангажовані і виконують політичні рішення, а не користуються буквою закону. Якщо б вони ухвалювали рішення згідно норм українського права, то звання треба було забирати не тільки в Бандери, виходячи з трактування, що він не може бути Героєм, бо помер до 1991 року. Є близько трьох десятків героїв радянської епохи, які також не дожили до того часу, але подібне звання мають. Їх же ніхто не чіпає", - зауважив Тягнибок.

"Нинішня влада не може усвідомити, що Москва боялася живого Бандеру, і зробила все, щоб його знищити. А тепер вони бояться Бандеру мертвого. І правильно роблять", - зазначив він.

Політик вважає, що нинішня влада просто знахабніла по відношенню до українців, національної більшості, української історії і традицій.

"Вона танцює під музику Кремля. Українофобія фактично узаконена в нашій державі. Вони не тільки закривають інститути національної пам'яті, українські національні музеї, окуповують національний інформаційний простір. Вони демонстративно показують зневагу до українців. Тим самим у них викликають почуття національної гордості і гідності", - наголосив Тягнибок.

За його словами, "ця бандитська, кремлівська і українофобська влада будує фундамент для національної революції".

"Я не знаю, коли вона відбудеться, але після цього рішення суду вона обов'язково буде. Вони пускаються берега. Для них правила уже не існують. Так робити не можна, бо це вже нахабство, хамство і підлість. Рано чи пізно вони нарвуться", - додав лідер "Свободи".

Напередодні Фокус написав, що після позбавлення звання Героя України Степана Бандери слід було б позбавити цього звання ще 14 людей.

Зараз ви читаєте новину «Москва боїться мертвого Бандеру - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

82

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути