Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 16:58

Ющенко назвав рішення по Бандері загрозою українській державності

Ющенко назвав рішення по Бандері загрозою українській державності

Влада кинула виклик значній частині українського суспільства, скасувавши указ про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Таку позицію екс-президента Віктора Ющенка в коментарі Ліга озвучила його прес-секретар Ірина Ваннікова.

"У цьому питанні правда й право на стороні українців. Адже це виклик усім українцям. Це загроза українській державності", - процитувала Ванникова позицію Ющенка.

На думку третього президента, влада має зрозуміти, що "спроби переписати українську історію, принизивши українських героїв на догоду Кремлю й Москві замовленими рішеннями судів, налаштують людей проти цієї влади, адже для значної частини українців Бандера й Шухевич – національні герої".

Колишній глава держави також переконаний, що нинішня влада, маючи підтримку близько 30% українців працює на роз'єднання країни.

"Через дії влади в опозиції до неї не тільки політики, але й підприємці, студенти, пенсіонери. Кожен крок цієї влади викликає громадський протест", - додала Ванникова.

На думку Ющенка, рішення судів по Бандері й Шухевичу не мають жодних правових підстав.

Прес-секретар Ющенка також заявила, юристи "Нашої України" подали касаційні скарги на неправосудні рішення донецьких судів і Вищого адміністративного суду.

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов про визнання незаконним і скасуванню указу президента Ющенка "Про присвоєння Бандері звання Герой України".

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду вердикт першої судової інстанції був залишений без змін. Рішення набуло чинності. Відповідний указ глави держави було скасовано.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав рішення по Бандері загрозою українській державності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути