Ексклюзиви
середа, 12 січня 2011 12:55

"Наша Україна" розкрила замовні рішення судів

"Наша Україна" розкрила замовні рішення судів

Народні депутати від "Нашої України" заявили, що жодні "замовні судові рішення" не позбавлять Романа Шухевича його геройства.

Зокрема, за інформацією прес-служби "Нашої України", парламентарії Андрій Парубій, Зіновій Шкутяк та Володимир В'язівський взяли участь у засіданні суду у справі щодо скасування Указу президента про присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України.

"Нашеукраїнці" засудили спроби переписати історію та поставити під сумнів подвиг героїв визвольного руху. "Засідання у справі перенесено, однак незалежно від того, коли воно відбудеться і яким буде його результат, наша позиція лишається незмінною - жодні замовні судові рішення, спрямовані на скасування Указу Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України, не здатні змінити цю реальність", - підкреслили політики.

На їхнє переконання, судовими рішеннями неможливо змінити історичної правди. "Навіть якщо цього дуже хочуть політичні нащадки тих, хто системно нищив українську державність, а сьогодні в Україні намагається переписати за кремлівськими стандартами українську історію та захищає гіпсових тоталітарних ідолів", - резюмували у "Нашій Україні".

Нагадаємо, сьогодні Вищий адміністративний суд України переніс засідання з розгляду позову адвоката Володимира Оленцевича до президента України про визнання незаконним та скасування Указу про присвоєння головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу звання "Герой України" на 16 лютого.

Також сьогодні прес-служба Віктора Януковича повідомила про те, що ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року про визнання незаконним та скасування президентського Указу "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України" залишено без змін. Як результат, вищевказаний Указ скасовано.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" розкрила замовні рішення судів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути