середа, 12 січня 2011 11:25

Герман підтримала скасування геройства Бандери

Герман підтримала скасування геройства Бандери

Героями стають не тоді, коли президенти видають про це укази. З цього огляду Віктор Ющенко зробив недобре, присвоївши звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Про це у своєму блозі на Українській правді заявила заступник голови адміністрації Президента України Ганна Герман.

Водночас, Герман відзначила, що жоден герой в історії людства не перестав бути героєм за рішенням суду. "Тут грає вердикт історії. І лише він буде остаточним", - упевнена політик.

На її думку, крок колишнього Президента Віктора Ющенка нічого доброго не дав для демократії. "Присвоєння звань лише розбурхало пристрасті. Є лише одна позитивна деталь у цьому процесі – палка дискусія розбудила зацікавленість молоді до української історії", - уточнила чиновник.

Говорячи про палких шанувальників Бандери, Шухевича з одного боку та Сталіна - з іншого, вона підкреслила, що мине ще багато століть, поки люди зможуть оцінювати історичні постаті з меншою емоційною напругою, аналізуючи факти.

"Ми можемо зараз зробити лише одне – зберегти історичні першоджерела, які дадуть можливість нащадкам робити правильні висновки. Тому треба дбати про музеї. У тому числі й про музей УНР, який, повторюю, ніхто не має жодного наміру закривати", - додала Герман.

На її переконання, вже добре те, що громадськість забила тривогу. "Це ще раз переконує, що ми маємо громадянське суспільство, що в країні – високий рівень свідомості людей. І це надзвичайно позитивний момент. Він підтверджує, що на двадцятому році Незалежності Україна – на правильному шляху", - резюмувала заступник голови адміністрації Президента України.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Віктора Януковича повідомила про те, що ухвалою Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року про визнання незаконним та скасування президентського Указу "Про присвоєння С.Бандері звання Герой України" залишено без змін. Як результат, вищевказаний Указ скасовано.

Зараз ви читаєте новину «Герман підтримала скасування геройства Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути