вівторок, 18 грудня 2007 13:16

Росія знищила більше 10 тисяч тонн хімічної зброї

Росія в повному об"ємі виконує свої міжнародні зобов"язання по знищенню своїх запасів хімічної зброї, заявив голова державної комісії з хімічного роззброєння, повноважний представник президента РФ в Приволжському федеральному окрузі Олександр Коновалов.

"На сьогоднішній день вже знищено 25 відсотків - більше 10 тисяч тонн хімічної зброї", - сказав повпред на прес-конференції в Москві у вівторок. Він виразив упевненість, що Росія повністю виконає свої зобов"язання по знищенню всіх запасів хімзброї, що є у неї, - 40 тисяч тонн відповідно до міжнародних зобов"язань.

Коновалов розповів, що у вівторок в Москві пройшло перше засідання держкомісії по хімічному роззброєнню в оновленому складі. Головним проміжним підсумком роботи він назвав ту обставину, що "Росія на даний момент в повному об"ємі виконала свої зобов"язання по хімроззбоєнню".

Росія обіцяє знищити всі запаси хімічної зброї до 2012 року. До кінця 2009 року планується знищити 45% всіх запасів (18,5 тисяч тонн) і завершити третій етап виконання міжнародних зобов"язань по знищенню запасів хімзброї, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Росія знищила більше 10 тисяч тонн хімічної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути