неділя, 03 липня 2022 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вбиває цивільних: оновили дані жертв на Донеччині

Росія вбиває цивільних: оновили дані жертв на Донеччині
Поранення за минулу добу отримали дві дитини. Фото: zn.ua

Російські окупаційні війська на Донеччині вбили чотирьох цивільних протягом минулої доби. Про це повідомив Павло Кириленко, начальник Донецької обласної військової адміністрації.

"За 2 липня росіяни вбили 4 мирних жителів Донеччини: в Орлівці, Новомиколаївці, Красногорівці та Слов'янську. Ще 5 людей отримали поранення, у тому числі – 2 дитини у Добропіллі. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. За кожен злочин буде кара!", - написав Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче тиснути на владу вбивствами цивільних" – військовий експерт пояснив збільшення ракетних обстрілів

Російські війська найближчими днями, імовірно, встановлять контроль над територією Луганської області, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 2 липня. Потім, імовірно, битимуть по українських позиціях у Сіверську Донецької області, перш ніж повернутися до Слов'янська й Бахмута.

Під контролем України залишається 45% території Донецької області. До повномасштабного вторгнення РФ була окупована третина регіону. Армія РФ не припиняє обстрілювати мирні населені пункти Донеччини. Щодня є загиблі, поранені та нові руйнування.

Зараз ви читаєте новину «Росія вбиває цивільних: оновили дані жертв на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути