неділя, 03 липня 2022 06:17

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на Донбасі можуть відійти до Сіверська. Аналітики США назвали плюси від цього

ЗСУ на Донбасі можуть відійти до Сіверська. Аналітики США назвали плюси від цього
ЗСУ можуть відійти в Сіверськ – ISW. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська найближчими днями, імовірно, встановлять контроль над територією Луганської області.

Потім, імовірно, битимуть по українських позиціях у Сіверську Донецької області, перш ніж повернутися до Слов'янська й Бахмута, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 2 липня.

Аналітики переконані, що відхід українських військ до Сіверська дозволить українським силам знизити ризик миттєвого оточення. Українські військові сили можуть продовжити відхід з боями на рубіж біля траси E40 зі Слов'янська до Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перелом є. ЗСУ зупинили ворога на Донеччині – Кириленко

Збройні сили України, можливо, створять загрозу російським наземним лініям комунікації (GLOC), що пролягають від російського Бєлгорода до півдня Харківської області, за допомогою переданої Заходом артилерії.

ISW додає, що українські контратаки й активність партизанів і надалі змушують російські війська віддавати пріоритет оборонним операціям вздовж південної осі.

На ранок 1 липня під контролем України залишається 45% території Донецької області. До повномасштабного вторгнення РФ була окупована третина регіону, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Армія РФ не припиняє обстрілювати мирні населені пункти Донеччини. Щодня є загиблі, поранені та нові руйнування. Окупанти завдали удару по Добропіллю. Щонайменше двоє загиблих і троє поранених. Серед поранених є двоє дітей – 4 і 7 років.

Російські війська продовжили наступальні дії на Слов'янськ. Також окупанти наступають в напрямку Лисичанська на Луганщині, і досягли незначних успіхів на схід від Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на Донбасі можуть відійти до Сіверська. Аналітики США назвали плюси від цього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути