понеділок, 19 листопада 2007 08:25

Росія не збирається платити Україні за екологічну катастрофу у Керченській протоці

Україні буде проблематично стягнути з Росії компенсацію збитку від надзвичайної ситуації у Керченській протоці, вважає заступник глави Росприроднадзора Олег Мітволь.

Про це він заявив РИА Новости, коментуючи повідомлення про те, що МЗС України порушує питання про виплату Росією компенсації за збиток від екологічної катастрофи в протоці.

"Я як юрист можу сказати, що навіть якби не було питань до адміністрації Керченського судноплавного каналу, то було б досить складно оформити позови, тому що не дуже зрозумілий механізм стягнення", - відзначив Мітволь.

У неділю, 11 листопада, під час шторму в Керченській протоці затонули чотири судна. З танкера, що розламався, у воду витекло більше двох тисяч тонн мазуту.

За словами Мітволя, адміністрація Керченського каналу заборонила російським судам перечекати сильний шторм у каналі.

Разом з тим, перший віце-спікер Держдуми від фракції "Єдина Росія" Любов Сліска висловила здивування в зв"язку з заявою першого заступника міністра закордонних справ України Володимира Огризка про те, що Росія повинна компенсувати збиток, нанесений Україні в результаті екологічної катастрофи.

"Ніяких серйозних аргументів представник керівництва МЗС України Огризко не навів у підтримку своїх заяв і ми вже не перший раз зіштовхуємося з подібною позицією: аби пред"явити Росії якісь претензії", - сказала Сліска "Інтерфаксу" у п"ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

За її словами, ще потрібно розібратися в діях української морської адміністрації - не виключено, що й на них лежить провина за катастрофу в Керченській протоці. "Поки ж у наявності форс-мажорні обставини", - підкреслила Сліска.

За її словами, якби Київ більше піклувався про конструктивне співробітництво з Москвою, у тому числі в сфері захисту від різного роду техногенних катастроф, можливо таких серйозних наслідків від стихійного лиха в Керченській протоці не було б.


Зараз ви читаєте новину «Росія не збирається платити Україні за екологічну катастрофу у Керченській протоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути