пʼятниця, 27 липня 2012 17:19

Родичі загиблих у Скнилові вважають, що винні у смерті людей - досі на волі
19

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні у Львові вшановують пам'ять за загиблими у Скнилівській трагедії. Цього року виповнюється десята річниця наймасовішої загибелі людей на авіа-шоу. Біля каплички, яка зведена при вході на летовище, відбулася екуменічна молитва. Люди поприходили із портретами своїх загиблих родичів. Ставили їх навколо каплички та клали біля них квіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник загиблим приберуть зі Скнилівського аеродрому

"В мене життя поділилося на до і після трагедії, - розповів Валерій Руд. - В тій трагедії я втратив брата. Мого тоді семирічного сина сильно покалічило. Нам вдалося попасти в першу швидку, яка забрала поранених з летовища. Я тримав сина на руках, а він весь час запитував мене чи він вмирає. Швидка була забита пораненими. Коли вже біля лікарні відкрили двері, то кров потічком стікала з середини на землю. То було дуже страшно. Від держави отримали півтори тисячі гривень компенсації. Одного разу виділили сину путівку в санаторій у Євпаторію. Більше нічого."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник 77 жертвам Скнилівської трагедії перенесуть через Євро-2012

Після молитви люди відправилися на місце трагедії. Там зведено меморіал пам'яті за трагічно загиблими. Також стоять гранітні пам'ятники із іменами та портретами померлих. Люди клали на них квіти, запалювали лампадки.

"Хоч пройшло вже десять років від трагедії, але винні ще досі не покарані, - сказав Богдан Майба. - Влада показала, що людське життя не варте нічого. Багато жінок втратили своїх дочок, синів. Вони на них надію покладали. А політики просто плюнули нам в обличчя. Вони і продовжують це робити. От збив якийсь крутий людину і на волі. Збив трьох — дали умовно. Той льотчик 77 людей вбив і отримав 12 років тюрми. То навіть не по року за кожне забране життя. Чому не покарали тих генералів, які найбільше винні в трагедії. Вони на суді отакенні морди дули. І сухі з води вийшли."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні - сьома річниця Скнилівської трагедії

Скнилівська трагедія – аварія під час святкування 60-ї річниці 14 авіаційного корпусу ВПС України на Скнилівському аеродромі під Львовом 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів, загинуло 77 осіб (серед них 28 дітей) і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих Скнилівська трагедія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

Зараз ви читаєте новину «Родичі загиблих у Скнилові вважають, що винні у смерті людей - досі на волі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути