четвер, 31 січня 2008 08:58

Ральф Нейдер хоче знов балотуватися в президенти США

У боротьбу за пост президента США як незалежний кандидат може включитися відомий громадський діяч Ральф Нейдер. Про це він сам повідомив в інтерв"ю телекомпанії CNN.

За його словами, вже створено інтернет-сайт його передвиборного комітету, формування якого є обов"язковою умовою для участі в перегонах. Офіційно про своє рішення щодо боротьби за Білий дім Нейдер може оголосити протягом місяця.

Після цього йому належить подати заявку на участь у виборах у Федеральну комісію США з виборів. За словами Нейдера, він почне передвиборну кампанію, якщо буде впевнений у своїй здатності зібрати на її ведення не менше 10 млн доларів.

За оцінкою Нейдера, обидва лідируючі претенденти на пост глави Білого дому від Демократичної партії – сенатор з Нью-Йорка Хіларі Клінтон та її колега по роботі в конгресі, чорношкірий законодавець Барак Обама – є неприйнятними кандидатурами.

Він стверджує, що ці кандидати тісно пов"язані з корпоративним світом США і "навіть не говорили про спрямування сотень мільярдів доларів у вигляді субсидій і подарунків компаніям". Ні Клінтон, ні Обаму "не хвилює, як прожити на одну зарплату", вважає він.

У ході президентських виборів в США в 2000 році Нейдер отримав голоси приблизно 100 тисяч виборців у Флориді, де незначна поразка тодішнього кандидата демократів Альберта Гора і призвела в результаті до перемоги республіканця Джорджа Буша.

На адресу Нейдера потім не раз лунала критика у зв"язку з тим, що він "відтягнув" такі необхідні Гору голоси і тим "допоміг" зайняти пост у Білому домі нинішньому голові американської адміністрації. Нейдер і раніше відкидав ці докори, і зараз не згоден з тим, що стане в гонці "третім зайвим".

"Або в нас у всіх є рівні права на участь у виборах, або ми всі тут – "треті зайві", що намагаються відібрати один у одного голоси виборців" , – додав він, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ральф Нейдер хоче знов балотуватися в президенти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути