четвер, 22 березня 2007 10:38

Рада Безпеки ООН не подовжить терміну ультиматума Ірану

Постійні члени Ради безпеки ООН приступили до розгляду нової резолюції за ядерною програмою Ірану й відхилили одну з поправок до документу, яка збільшує термін ультиматуму про припинення збагачення урану з 60 до 90 днів.

Цю поправку запропонував непостійний член ради – Південна Африка. У п"ятницю, 23 березня, Рада Безпеки розгляне ще низку поправок до остаточного тексту резолюції, що їх запропонували не тільки південноафриканські дипломати, але і представники Катару та Індонезії.

Поправки інших непостійних членів Ради Безпеки ООН мають здебільшого декларативний характер і лише пом"якшують мову документа й підкреслюють значення переговорних зусиль "шестірки" з Іраном.

У середині березня Рада Безпеки ООН погоджувала текст резолюції, який посилює економічні санкції проти Тегерана. Зокрема, забороняється постачання зброї з країни, а також заморожуються рахунки ряду іранських чиновників і підприємств. Протягом 60 днів іранці повинні припинити збагачення урану. У попередній резолюції термін ультиматуму був таким самим, але Тегеран його проігнорував, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Рада Безпеки ООН не подовжить терміну ультиматума Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути