Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2010 12:50

"У жертв авіакатастрофи ТУ-154 ніхто не стріляв" - автор скандального відео

"У жертв авіакатастрофи ТУ-154 ніхто не стріляв" - автор скандального відео

В ефір польського телеканалу TVN вийшла передача, присвячена катастрофі літака ТУ-154 під Смоленськом. Для участі в передачі запросили автора скандального відео, записаного на місці аварії, - росіянина Володю Сафоненка. Запис став хітом Інтернету.

Відео записане на місці катастрофи літака одразу після його падіння. Росіянин  Володя Сафоненко працював  механіком у гаражі неподалік, тому опинився на місці аварії раніше за аварійно-рятувальні служби.

"Був страшенний гуркіт і вибух, все затремтіло. Для мене було очевидно, що впав літак" - розповідає чоловік.

Він одразу ж побіг на місце катастрофи, щоб подивитися, що сталося.

"Видовище було страхітливе. Боявся підійти туди близько. Одразу дістав телефон і почав знімати відео" - говорить Сафоненко. - "Дихати було важко - через пари від палива.. Все палало - рештки літака, дерева. Це було жахливо, наче картина з пеклу".

Росіянин запевнив, що не бачив тіла людей. Думав, що знімає розбитий фюзеляж літака. Потім з'ясувалося, що то був хвіст. Зйомку змушений був невдовзі припинити - з'явилась міліція і ОМОН. Чоловік боявся, щоб вони не забрали його мобільний. Військові прибули пізніше.

Сафоненко розповів, що знайомий з різними інтерпретаціями його відео.

"Люди кажуть, що там є якась стрілянина, чиясь рука. Нічого такого я не бачив, а особливо, щоб хтось у когось стріляв. Чув якісь вибухи і звуки. Але думаю, що під час пожежі могло багато чого вибухати." - стверджує чоловік. - "Кожен бачить те, що хоче".

При цьому росіянин додав, що був на допиті. В МВС його попросили описати те, що він бачив, взяли у нього контактний номер телефону, але більше йому не дзвонили.

За словами представника родин жертв Смоленської катастрофи Рафала Рогальського, запис Сафоненка - важливий матеріал слідства, його вивчають дуже уважно. Поляк також підкреслив, що співпраця Польщі і Росії у справі слідства залишає бажати кращого.

Нагадаємо, літак Ту-154 польського президента розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев при посадці в сильному тумані. З 96 пасажирів і восьми членів екіпажу ніхто не вижив. Загинули президент Польщі Лех Качинський, його дружина і представники керівництва країни. Вони прямували в Катинь, щоб взяти участь в траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24.pl

Зараз ви читаєте новину «"У жертв авіакатастрофи ТУ-154 ніхто не стріляв" - автор скандального відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути