вівторок, 08 червня 2010 13:12

Російські солдати зізналися у мародерстві на місці катастрофи літака Качинського

Російські солдати зізналися у мародерстві на місці катастрофи літака Качинського

Четверо солдатів строкової служби, яких підозрювали в крадіжці банківських карт з місця авіакатастрофи Ту-154 з польською делегацією під Смоленськом, зізналися у мародерстві.

Найближчим часом їм будуть пред'явлені звинувачення. Таким чином, СКП офіційно підтвердив факт мародерства на місці катастрофи Ту-154, про який раніше розповіла польська влада.

Про крадіжку банківських карт стало відомо після того, як вдова генерального секретаря польської ради з охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анджея Пшевозніка виявила пропажу близько 1400 євро з рахунків свого чоловіка, що розбився в авіакатастрофі під Смоленськом.

Слідчий комітет оцінив суму збитку від дій солдатів, які за допомогою карт зробили ряд покупок, у 60 тисяч 345 рублів. В цілому вони вкрали чотири банківські карти, одна з яких була заблокована банкоматом - солдати намагалися підібрати пін-код до карти і зняти готівку.

Спочатку польська сторона повідомляла, що крадіжку на місці катастрофи скоїли співробітники ОМОНу або внутрішніх військ МВС РФ, однак згодом ці дані були спростовані.

Про те, що солдати причетні до крадіжки карт польського чиновника, стало відомо завдяки командуванню частини, яка звернулася до ФСБ після того, як у солдатів знайшли іноземні банківські картки. СКП відзначає, що троє з чотирьох підозрюваних були раніше судимі.

На місці катастрофи Ту-154 президента Польщі Леха Качиньського, яке відбулося 10 квітня 2010, солдати входили до складу оточення місця події.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Російські солдати зізналися у мародерстві на місці катастрофи літака Качинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути