вівторок, 08 червня 2010 17:14

Слідчі встановили кому належав другий голос в кабіні пілотів Касинського

Слідчі встановили кому належав другий голос в кабіні пілотів Касинського

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) встановив особистість другого чоловіка, який знаходився в кабіні пілотів, під час катастрофи під Смоленськом польського борту "номер один".

Польський телеканал ТВН 24 повідомив з посиланням на польське агентство PAP, що ним був директор дипломатичного протоколу МЗС Польщі Маріуш Казана.

Літак польських ВПС Ту-154 розбився вранці 10 квітня. на його борту знаходилася офіційна польська делегація на чолі з президентом Лехом Качиньським, яка летіла в Катинь для участі в меморіальних заходах. Загинули 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу.

За підсумками розшифровки самописців стало ясно, що в кабіні пілотів під час польоту літака польського президента знаходилися двоє сторонніх. Раніше точно був визначений голос лише одного з них: командувача ВПС Польщі Анджея Бласіка. Голос другої людини не був упізнаний. Припущення, що він належить Маріушу Казані, висловлювалися. Підставою послужив той факт, що члени екіпажу саме до нього могли звертатися "пан директор".

Вести

Зараз ви читаєте новину «Слідчі встановили кому належав другий голос в кабіні пілотів Касинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути