четвер, 29 листопада 2007 12:47

"Ізраїль ризикує припинити своє існування"

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт вважає, що відмова від принципу двох держав для двох народів приведе єврейську державу до катастрофи. Таким чином ізраїльський прем"єр прокоментував підсумки близькосхідного саміту в Аннаполісі, нагадавши про долю ЮАР. "Коли-небудь принцип двох держав може зійти з порядку денного, і ми зіткнемося з тиском, якому піддалася ЮАР, – надати палестинцям на територіях рівні політичні права з іншими ізраїльськими громадянами. Після цього держава Ізраїль припинить своє існування", – заявив Ольмерт.

На його думку, єврейські організації США, союзники Ізраїлю, будуть першими, хто виступить проти держави, яка не дотримується принципів демократії і рівноправ"я.

Прем"єр-міністр відхилив звинувачення у використанні мирного процесу в особистих інтересах: "Чотири роки тому я вперше повідомив про необхідність залишити велику частину Іудеї і Самарії, і відтоді послідовно відстоюю цю точку зору. Дехто говорить, що я почав мирний процес для полегшення свого становища, але слід чесно оцінити факти".

Ольмерт відзначив, що сьогодні у Ізраїлю є партнер у мирному процесі – Махмуд Аббас. "Він слабкий, у нього немає всіх інструментів, можливо, він у результаті зазнає фіаско. Проте я, зі свого боку, повинен зробити все, щоб він досяг успіху", – відзначив ізраїльський лідер.

Міжнародна близькосхідна конференція пройшла в Аннаполісі напередодні. Головним підсумком цього форуму стало досягнута головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом і прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом згода відновити мирні переговори, які повинні бути завершені до кінця 2008 року.

У підсумковому документі записано, що перше засідання змішаного палестино-ізраїльського комітету, який займатиметься переговорами, відбудеться 12 грудня в Єрусалимі, повідомляє NEWSru Israel.

Зараз ви читаєте новину «"Ізраїль ризикує припинити своє існування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути