Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2010 12:52

"Бориспіль" припинив свою роботу

"Бориспіль" припинив свою роботу

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) припинило свою роботу у зв"язку з розповсюдженням хмари вулканічного пилу.

"Ситуація для польотів може й надалі погіршуватися", - повідомили в прес-службі аеропорту.

У Гідрометцентру України повідомили, що хмара з вулканічним пилом проходить над частиною території України на дуже великих висотах, що не дає гарантії безпеки авіаційних перельотів.

Як повідомив помічник генерального директора авіакомпанії "АероСвіт" зі зв"язків з громадськістю Сергій Куций, аеропорт перестав приймати рейси близько 3.00 17 квітня.

"Ми не змогли посадити в Києві літак з Дубаї, і о 3.20 він приземлився в Донецьку", - сказав він.

За його словами, в даний час закриті аеропорти Донецька (попередньо до 18.00), Дніпропетровська (до 18.00) і Одеси (до 15.00).

В той же час відкритий для повітряного сполучення аеропорт Сімферополя.

За його словами, в даний час в повітрі знаходяться два літаки, що прямують до Києва з Бангкоку та Нью-Йорку. За даними Куцого, борт з Таїланду може приземлитися о 13.30 в Сімферополі.

"Орієнтовний час прибуття рейсу з Нью-Йорку - після 18.00. Якщо буде відкритий Сімферополь, то літак приземлиться там. Якщо ж ні, то можлива посадка в Москві, оскільки вона відкрита для повітряного сполучення", - сказав він.

Як повідомлялося, сотні тисяч пасажирів застрягли у Великій Британії та країнах Європи через відміни їхніх рейсів. За даними Євроконтролю, відомства-регулятора цивільної авіації ЄС, минулої п"ятниці в країнах Євросоюзу було проведено лише 12 тисяч авіарейсів з 28 тисяч, що здійснюються в нормальних умовах.

Разом з тим, Бі-бі-сі повідомляє, що авіасполучення порушене в більшості європейських країн: аеропорти закриті в Бельгії та в Швейцарії, також закрито декілька аеропортів на півночі Італії. За даними Бі-бі-сі, Австрія, ФРН і Польща заявили про часткове закриття повітряного простору.

Причиною закриття повітряного простору більшості країн Європи, котре продовжується вже третій день, стала поява в атмосфері хмари вулканічного попелу, що виник через виверження вулкана Ейяфьятлайокудль в Ісландії.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Бориспіль" припинив свою роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути