пʼятниця, 16 квітня 2010 20:43

ВООЗ радить європейцям не виходити з дому через виверження вулкану

ВООЗ радить європейцям не виходити з дому через виверження вулкану

Європейцям порадили не виходити з будинків у зв"язку з наслідками виверження вулкану в Ісландії, повідомляє АР з посиланням на представника Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) Девіда Епстайна.

За словами співробітника міжнародної організації, мікроскопічні часточки попелу, викинутого в атмосферу в результаті виверження, при вдиханні можуть викликати різні ураження дихальної системи. Епстайн додав, що найбільшу небезпеку попіл становить для людей, що страждають на астму та інші захворювання органів дихання.

Представник ВООЗ відзначив, що велика частина викинутого виверженням попелу зосередилася у вигляді хмари в верхніх шарах атмосфери. "Проте коли це хмара осяде, ми рекомендуємо не виходити на вулицю без крайньої необхідності", - заявив Епстайн. Він також порадив мешканцям Європи, які все ж таки вирішать вийти на вулицю, використовувати маски, що захищають органи дихання.

Співробітники британського Агентства з охорони здоров"я вважають, що поверхні Землі досягне лише незначна частина попелу, тому його несприятливий вплив буде короткотривалим. Представники агентства відзначили, що при осіданні хмари попелу у людей можуть виникнути подразнення слизової оболонки очей і носа, сопливість, біль у горлі або сухий кашель.

Виверження вулкану ісландського Ейяфьятлайокудль, розташованого за 150 кілометрів від Рейк"явіка, розпочалося 21 березня. При виверженні в атмосферу було викинута величезна хмару попелу, яка почала рухатися в бік Європи. У результаті природного катаклізму були евакуйовані близько 800 жителів Ісландії. 17 країн Європи закрили свій повітряний простір.

Medportal.ru

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ радить європейцям не виходити з дому через виверження вулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути