пʼятниця, 16 квітня 2010 14:39

Через вулкан авіакомпанії зазнають мільярдних збитків

Через вулкан авіакомпанії зазнають мільярдних збитків
Гігантська хмара вулканічного попелу, що поширилася над Європою через виверження ісландського вулкану Ейяфьятлайокютль, може завдати авіакомпаніям збитки у розмірі до мільярда доларів за умови, що попіл не розсіється в протягом найближчих трьох днів.

Затримка та скасування авіарейсів вплине на шість мільйонів пасажирів. Серед компаній, вимушених скасувати рейси - Delta, British Airways і Qantas. Відновлення розкладу займе певний час навіть у разі, якщо можливість польотів буде відновлена протягом дня 16 квітня.

Сьогодні вже скасували близько половини всіх рейсів. Великобританія повністю закрила свій повітряний простір як мінімум до години ночі 17 квітня.

Вулканічний попіл вкрив небо над усією Норвегією та Шотландією, а також деякими частинами Англії, Ірландії, Швеції, Фінляндії та Росії.

За словами представника Єврокомісії Сіім Калласа, пасажири рейсів, відкладених і анульованих з-за хмари попелу, мають право на передбачені у таких випадках послуги і компенсації. Пред"явити свої права пасажирам не повинна перешкодити навіть форс-мажорна ситуація, викликана стихійним лихом.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Через вулкан авіакомпанії зазнають мільярдних збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути