четвер, 27 грудня 2007 15:09

П"ятнадцятирічний школяр створив "вічний двигун"

У узбекистані вундеркінд, основною професією якого є вивчення іноземних мов, створив автомобільну силову установку, що працює на повітрі, причому винаходом вже зацікавилися німецькі моторобудівники.

Маруф Карімов, що вчиться у Самаркандському ліцеї іноземних мов вмудрився запустити стандартний двигун внутрішнього згорання від тиску повітря. "Паливо" поступає в мотор із спеціального бака, в якому під великим тиском знаходиться повітря. Після подачі повітря в поршневу систему резервуар поповнюється автоматично. Завдяки цьому ноу-хау самаркандця вже називають "вічним двигуном".

Дослідний екземпляр повітряного двигуна Маруф Карімов встановив на "Запорожцеві" своїх знайомих і зумів проїхати на ньому декілька сотів метрів. Швидкість, правда, виявилася дуже маленькою - машина практично повзла. Але юний раціоналізатор переконаний, що збільшення потужності двигуна - справа техніки. Щоб підсилити агрегат, йому необхідний спеціальний бак для повітря з надміцного матеріалу. В цьому випадку можливості двигунів, що працюють на повітрі, можна збільшити у декілька разів.

Роботу Маруфа по гідності оцінили не тільки фахівці Ташкентського технічного університету, але і німецькі інженери. Їм вже передані деякі креслення і розрахунки юного винахідника, і цілком імовірно, що надалі свої технічні дослідження Маруф продовжить в Німеччині, повідомляє автообоз.

Зараз ви читаєте новину «П"ятнадцятирічний школяр створив "вічний двигун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути