вівторок, 18 грудня 2007 16:48

П"ятірка найдорожчих і найпрестижніших шкіл світу

П"ятірка найдорожчих і найпрестижніших шкіл світу
Школа, в якій вчиться ваше чадо, теж може бути показником ваших статків. Зарубіжні приватні учбові заклади, де на двох учнів іноді доводиться по одному вчителю, вважаються серед заможних людей вищим шиком.

Діти і онуки членів Політбюро, академіків, народних артистів і генералів вчилися в елітних радянських школах, навчання в яких не коштувало батькам ні копійки. Вчителі там іноді боялися власних учнів як вогню. Нова еліта давно вже вибрала для своїх нащадків школи закордонні. Тутешнім педагогам все одно, хто у дитини тато з мамою, а вартість одного року навчання дорівнює вартості квартири.

Журнал Forbes пропонує поглянути на найдорожчі і найпрестижніші приватні школи світу. Цілком можливо, саме в них навчаються наші майбутні міністри, банкіри і навіть президенти. До речі, фраза "його діти вчаться в Англії", виявляється, зовсім не свідчить про "крутизну тата". Адже на вершині списку - швейцарські школи.

1. Le Rosey. Швейцарія. Вартість річного навчання - $73 150. Вважається "королівською" школою, оскільки тут навчалися багато майбутніх європейських монархів. Le Rosey є найдорожчою приватною школою в світі. Окрім радості сидіти за однією партою з юними Ротшильдами та Баффетами, тутешні учні насолоджуються життям в розкішному замку на території 28 гектарів, з 10 тенісними кортами, джакузі, саунами і турецькими парними, а також яхт-клубом. З січня по березень учні живуть в окремому зимовому кампусі.

2. College Alpin Beau Soleil. Швейцарія. Вартість річного навчання - $70 220. Розташована в горах поблизу Женеви. Має в своєму розпорядженні власний ресторан на гірських схилах, центром мистецтв, цифровою записуючою студією і стайнею. У одному класі вчаться, в середньому, по вісім учнів. Школа Alpin Beau Soleil знаменита туристичними експедиціями, одна з останніх була влаштована на вершину гори Кіліманджаро.

3. Aiglon College, Chesieres. Швейцарія. Вартість річного навчання - $63 200. Британська школа, розташована в Альпах, вважається однією з найзнаменитіших в Швейцарії. На кожного вчителя тут припадає по 1-5 учнів. Займає площу в 46 000 квадратних метрів. Учні розважаються у вільний час гірськими лижами і прогулянками по околицях.

4. Lyceum Alpinum Zuoz. Швейцарія. Вартість річного навчання - $62 900. Знаходиться недалеко від гірськолижного курорту Сан Моріц. Тут всього 200 учнів, більшість з яких приїхала з різних країн світу. Навчання відбувається за німецькою, швейцарською програмами, а також за програмою "Міжнародний бакалавр" (International Baccalaureate).

5. Brillantmont International School. Швейцарія. Вартість річного навчання - $58 500. Одна з небагатьох елітних приватних шкіл, розташованих в межах міста. Правда, це дуже красиве місто - швейцарська Лозанна. Тут вчаться всього 100 дітей, до послуг яких кращі вчителі і територія в 13 000 квадратних метрів з парком. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «П"ятірка найдорожчих і найпрестижніших шкіл світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути