середа, 21 жовтня 2009 09:52

Путін за чаркою обговорить з бабієм Берлусконі будівництво газопроводів

Путін за чаркою обговорить з бабієм Берлусконі будівництво газопроводів

Прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі 21 жовтня відвідає приватну вечірку, яка влаштовується на озері Валдай з нагоди дня народження глави російського уряду Володимира Путіна. Про це пише The Financial Times. Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні підтвердив інформацію про те, що Берлусконі повинен вилетіти до Петербургу, проте заявив, що не має в своєму розпорядженні ані списку гостей, ані програми заходів.

Між тим газета Il Giornale, що належить сім"ї Берлусконі, пише, що два прем"єр-міністри на зустрічі обговорять питання геополітики і енергетики. ЗМІ припускають, що на зустрічі обговорюватимуться питання, пов"язані з будівництвом двох газопроводів, - "Північного потоку" і "Південного потоку" - які повинні зв"язати Росію і Західну Європу.

Над останнім з названих проектів російський "Газпром" працює спільно з італійським концерном Eni. Минулого тижня Берлусконі вже обговорював "Південний потік" з новим прем"єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим (трубопровід повинен пов"язати Болгарію з Росією, пройшовши по дну Чорного моря).

За даними Il Giornale, на зустріч запрошений також колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, який є головою наглядової ради "Північно-європейської газопровідної компанії", що займається "Північним потоком". Газета нагадує, що в 2007 році Володимир Путін з нагоди дня народження вже проводив захід, на якому були присутні Берлусконі, Шредер, а також колишній президент Франції Жак Ширак.

Il Giornale також нагадує про дружбу, яка існує між італійським і російським прем"єр-міністрами. Так, пише газета, Сильвіо Берлусконі - один з небагатьох світових лідерів, які під час перебування в Москві зупинялися в Кремлі, а Володимир Путін, у свою чергу, неодноразово бував на віллі Чертоза на Сардинії, що належить Берлусконі.

День народження Володимира Путіна припадає на 7 жовтня. У 2009 році йому виповнилося 57 років, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін за чаркою обговорить з бабієм Берлусконі будівництво газопроводів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути