неділя, 25 серпня 2013 12:40

Проти мільярдера Дональда Трампа подали позов на $ 40 мільйонів

Проти мільярдера Дональда Трампа подали позов на $ 40 мільйонів
Дональд Трамп. Фото: AFP

Прокуратура Нью-Йорка подала до мільярдера Дональду Трампу позов на 40 мільйонів доларів. Як повідомляє 25 серпня Associated Press, відомство звинувачує магната в обмані студентів вузу, що носить його ім'я.

Позов був поданий 24 серпня. Прокуратура звинувачує навчальний заклад у шахрайстві, введенні студентів в оману і порушенні закону про захист прав споживачів. Сума позовних вимог склалася з компенсацій, які, на думку відомства, керівництво вузу має виплатити потерпілим.

Всього кількість потерпілих оцінюється в п'ять тисяч осіб. У повідомленні уточнюється, що в період з 2005 по 2011 рік кожен з них заплатив університету від півтора тисяч до 35 тисяч доларів. За словами прокурорів, університет обіцяв студентам платні курси, після яких вони зможуть стати великими гравцями на ринку нерухомості і швидко розбагатіти. Насправді ж переважна більшість пройшли курс студентів так і не змогло укласти жодної угоди.

За даними прокуратури, керівництво університету стверджувало, що всі необхідні знання про ринок нерухомості студенти отримають за три дні, однак потім під тиском інструкторів їх вмовляли записатися до свого роду репетитора, який повинен був з ними працювати до першої вдалої угоди. Вартість подібних послуг становила від десяти до 35 тисяч доларів. Через це по закінченні курсів студенти опинялися у вкрай важкій ситуації, оскільки брали на їх оплату кредити.

Крім того, відвідувачам семінарів обіцяли особисту зустріч з мільярдером, але замість цього їх просто фотографували на тлі ростового портрета Трампа.

У свою чергу в університеті цю інформацію спростували. Керівництво вузу стверджує, що висунуті прокуратурою обвинувачення не мають нічого спільного з дійсністю, і багато студентів офіційно висловлювали організаторам курсів подяку за отримані знання. Подачу позову керівництво навчального закладу зв'язало з відмовою Трампа від подальшої співпраці з генпрокурором штату Еріком Шнайдерманом, на кампанію якого мільярдер в 2010 рік пожертвував 12 тисяч доларів.

Університет Трампа був заснований в травні 2005 року з ініціативи самого мільярдера, який починав зі угод з нерухомістю. Вуз представляв собою приватну освітню структуру, що пропонувала студентам платні курси по декількох напрямках. При цьому в 2011 році міністерство освіти США зажадало від навчального закладу змінити назву, так як насправді університетської ліцензії у нього не було. В результаті освітній заклад перейменували в Інститут підприємництва імені Дональда Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Проти мільярдера Дональда Трампа подали позов на $ 40 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути