четвер, 21 червня 2007 13:37

Пройшов чемпіонат по болотному футболу (ФОТО)
6

Цього року у другому чемпіонаті Великої Британії з болотного футболу у шотландському містечку Дуноон взяли участь більше півтори тисяч чоловік.

У другому відкритому чемпіонаті Великої Британії брало участь 48 команд - удвічі більше, ніж торік.


А відкритому, тому, що до гри на болоті можуть приєднатися всі бажаючі - чоловіки, жінки, підлітки, люди похилого віку, професійні футболісти, любителі і взагалі ненависники спорту. Головне, зібрати свою команду.


Як розповів організатор ігор Стюарт Міллер, на дводенний турнір приїхали команди навіть з Австралії і Естонії. А дощі напередодні – допомогли зробити ігри більш цікавими. "Це один з небагатьох видів спорту, для якого, чим гірше погода, тим краще", - говорить Міллер.


Правила болотного футболу дещо відрізняються від звичного футболу. У грязі грають шість на шість чоловік два тайми по 13 хвилин. Штрафні удари виконуються з рук. Кількість замін за гру не обмежена, але футболістам заборонено міняти по ходу гри взуття.


Болотяний футбол придумали у Фінляндії у 1998 році. З тих пір гра стала дуже популярною, і з 2000 року у фінському містечку Хюрюнсалмі проводиться щорічний чемпіонат світу, повідомляє topnews.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Пройшов чемпіонат по болотному футболу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути